Menisküs yırtığı sonrası koşuya dönüş
Menisküs yırtığı sonrası koşuya dönüş hakkında deneyimlerimi ve sorularımı paylaşmak istiyorum. Doktorumun önerdiği programı uyguluyorum, ancak alternatiflere de açığım. Benim gibi benzer süreç yaşayanlar varsa deneyimlerini yazabilir mi? Koşuya dönüş için plan yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
14 Comments
Koşuya dönüşte süre tutmak daha iyi sonuç verdi. CPAP maskesinde burun yastığı daha rahattı.
Fizyoterapistim günde 3 kez buz önerdi.
Masaj tabancası tetik noktalarda işe yarıyor. Omega-3 ve D vitamini bana iyi geldi. Koşuya dönüşte süre tutmak daha iyi sonuç verdi.
Kademeli yüklenme, korkuyu yenmeme yardımcı oldu. Uyku hijyenine dikkat etmek fayda sağladı. Eksantrik egzersizler bende işe yaradı.
Koşuya dönüşte süre tutmak daha iyi sonuç verdi. Eksantrik egzersizler bende işe yaradı. Ofiste ergonomik sandalye ile ağrım azaldı.
Ben de benzer süreç yaşadım, sabır önemli. Masaj tabancası tetik noktalarda işe yarıyor.
Ben de benzer süreç yaşadım, sabır önemli. Omega-3 ve D vitamini bana iyi geldi. Ofiste ergonomik sandalye ile ağrım azaldı.
Fizyoterapistim günde 3 kez buz önerdi. Eksantrik egzersizler bende işe yaradı. Kinesio tape kısa süreli rahatlama sağladı.
Quadriceps güçlenince stabilite arttı.
Kinesio tape kısa süreli rahatlama sağladı. Quadriceps güçlenince stabilite arttı. Koşuya dönüşte süre tutmak daha iyi sonuç verdi.
Eksantrik egzersizler bende işe yaradı.
Eksantrik egzersizler bende işe yaradı.
Fizyoterapistim günde 3 kez buz önerdi. Foam roller sonrası esneme çok iyi geliyor.
Kademeli yüklenme, korkuyu yenmeme yardımcı oldu. Koşuya dönüşte süre tutmak daha iyi sonuç verdi.